Pages

Friday, October 7

Sana sini budget.....


Buka facebook cite pasal budget.... buka blog cite pasal budget lagi....dapat massage pasal budget lagi dan lagi....budget sana sini...harusla kan!!! PM kan buat pembentangan budget 2012 hari nih....yang pasti macam2 reaksi ade.Yang rasa ok syukur Alhamdulillah...yelah hidup kene tau ape tu SYUKUR.Yang rasa tak ok tu maybe tak reti bersyukur kot miahahahah.... of kos la bukan senang kita nak puaskan hati semua orang.Tunggu korang jadi PM nanti budget la suke hati korang kan..kan..kan..sebab ade yang rase bajet ni tuk PRU 13 nanti ...ok saye tak nak cakap pasal politik sebab tak sampai tahap lagi nak cakap pasal tu...sakit kelapa!!!

 Yang menarik pasal budget 2012 ni antaranya:

  • Bagi penjawat awam of kos la kan golongan yang diutamakan heheheh..... dapat BONUS setengah bulan gaji je dan kenaikan gred gaji....
  • sistem saraan baru perkhidmatan awam menggantikan sistem saraan malaysia
  • Bagi pencarum KWSP kenaikan 13% caruman majikan
  • Yuran persekolahan dimansuhkan
  • Umur persaraan wajib dinaikkan 60tahun....buleh lagi ke keje
  • Warga emas berumur 60 tahun dikecualikan caj daftar pesakit luar

11 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

amboi perli nmpk!

saya betul2 bangkang bajet ni..

*wah nes sukelah dpt bonus..keje elok2 taw..*

niesa said...

sy x perli uchi la....tp biase la tu kan...x semua orang puas hati.

tak kan bangkang abes-abesan ni...lansung tak de yg ok keh...biar betik

Uchi kay-f @hmad said...

mls nk piki psl tu lah..bajet pun dah abis dibentang kan..


emm wah eskrim je..mkn2 takder ke nes...hihihi

niesa said...

insyaALLAH rezeki lebih tak kemana uchi....

Uchi kay-f @hmad said...

bagus2...itulah semoleknya..

khairul akmal bin azman said...

hehe! bajet oh bajet

" bile nak tgu bangsa melayu kita pegang ekonomi".
hehe

budak penjara said...

bajet 2012 xde keuntungan sngt kepada penjawat jawatan guru cam aku ni..huhu

tieqa said...

akak!!...aku b'syukur la dpt 1/2 pn..hikhik...cme t'kilan skit xdpt la g korea ngn bajet 1/2 bulan 2..hahaha:P

RinsyaRyc said...

asal bahagia.. kih4...

Pendamba Mawar said...

kena 'bajet' la lepas ni.hhaa

budak penjara said...

org cakap guru untung..aku kira untung gak la ckit2..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...