Pages

Sunday, October 2

Jom!! main basikal...


Last yang aku ingat main basikal masa darjah 5 kot ......lame tu, tah bole tah tidak ni nak kayuh basikal kalau tak reti kang malu je.....pi main basikal 3 roda...hikhikhik
Anyway semalam member ajak pergi Taman Pertanian Bukit Cahaya Shah Alam berbasikal sambil2 melihat Flora dan Fauna cewahhh!!

Memandangkan hari sabtu maka ramailah manusia yang datang so, kene tunggu basikal berjam2 ikut Q....Finally nak dekat tengahari time matahari da tinggi baru le dapat basikal.Tapi disebabkan tujuan utama nak main basikal tak kira tunggu jugak...

Mencabar betul berbasikal dalam HUTAN ni la....naik bukit turun bukit...tapi bila naik bukit pancit da ....tolak je la basikal....bukan aku yang naik basikal...basikal yang naik aku...erkkk!!!! penat kot....tapi bagus sebab keluar peluh...




Ni nak masuk Taman haiwan tapi bukan Zoo. Haiwan yang ade pun Burung yang tak pernah muda a.k.a Burung Kakak Tua,Kuda,Monyet,Babun,Landak tu pun nasib kalau beliau melintas ler.....Kalau masuk dalam lagi boleh jumpe Rumah Negeri2....tapi tak dapat nak masuk dalam lagi sebab da tak larat.Sebelum tu masuk Taman Buah-buahan tu je pun da 1.5km nak masuk dengan berbasikal turun naik bukit.....adoi tak larat da....mau pengsan....!!! Almaklong la da lama tak berbasikal nih.


Budak 2 orang ni excited sebab tunggu Burung Kakak Tua ni bercakap...ingatkan bisu sekali die cakap Hello....Apa Kabar....tanjat boboi.....!!!Yang best nye burung ni sangat sopan ok...bagi makan roti beliau makan dengan sopan pegang roti guna kaki die  eh tangan die kot .... tak gelojoh pun.....tak caye????
 meh tengok die makan.



see i told u already





12 comments:

Pendamba Mawar said...

comel nye.. yang kayuh basikal tu..eh silap.. comel nye burung tu

Sunah Sakura said...

bukit cahaya ni dgn bukit cherakah tu sama ke?

Yatie Awang said...

wah,bestnya, kakak pun dah lama tak kayoh basikal ni...heehe

niesa said...

sunah> same rasenye..

kak yatie> pergila best tau...tp weekend ramai org

pendamba mawar> sume dalam gmbr diatas comel (^_^)

RinsyaRyc said...

burung tu reti cakap tak??? comelnye...

http://bulatmata.blogspot.com/

niesa said...

beliau say hello ape kabar...

tp nk tunggu die ckp lmbt...siyes mmg die bole ckp

khairul akmal bin azman said...

selamat berbasikal..
lame kay xsukan berbsikal..macam best jew..

Uchi kay-f @hmad said...

bhahaha luculah entry.."tanjat boboi..iye"

wah burung tu boleh berkata-kata ke nes?

niesa said...

iye tak caye ce ckp dgn beliau nnt...tp kene tunggu le sbb ade emas kot dlm mulut hihi lame tu nak dengar die ckp..

Uchi kay-f @hmad said...

klu burung kakak tua tu mmg sya percaye..

Anonymous said...

kat arau kan ade naik beskal petang hari..lupe la tu..

tieqa said...

kne phewittt2 dulu baru burung 'xpenah mude' 2 nk cakap...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...