Pages

Tuesday, October 11

Nak rambut cantik lepas bangun tidur


Tak ade maknanya kalau da bagun tidur tu sah-sah la rambut jadi tak tentu arah lepas bangun kan.Kalau macam puteri sleeping beauty tu yela tidur statik je tak bangun-bangun lepas kene kiss baru nak jage.Yang sebenarnya posisi tidur kita yang sedikit sebanyak mempengaruhi keadaan rambut kita lepas bangun tidur.Hasilnya rambut jadi la macam mop lantai muahahahah......

Mengiring ke sisi hasilnya sebelah rambut jadi meleper macam lempeng.
Jadi lepas bangun lakukan urutan "mousse" dengan mengembangkan semula pangkal rambut yang meleper bermula dari pangkal rambut.



 Gaya terlentang hasilnya rambut jadi menceracak mengembang akibat geresan dengan bantal.
So, lembapkan rambut dengan  apa sahaja produk pelembap dan biarkannya kering.Atau pun gunakan pengering rambut dengan menghalakan muncungnya ke bawah..... 


Tidur posisi tak tentu arah hasilnya rambut juga jadi tak tentu arah, berkecamuk, berserabut dan bersimpul.
Oleh itu, sikat je lah rambut tu ke belakang dan ikat.Tapi tak digalakkan melurut rambut dengan menggunakan tangan sebab kita tak tau pun tangan tu bersih ke tak mana tau masa tidur pegang sana pegang sini.Ye dak.....



p/s orang botak tak payah nak risau.....


13 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

bhahaha mcm2 gaya tidur iya...rambut mcm mop? gelak sya ni! adoi..

tak dpt nk imejin if nes tidur mcm kucing tu ? hihihi lariiiii.....

khaifaiz said...

nak tiru tidur mcm kucing tu la

niesa said...

uchi>oit..oit nak kena uchi ni lari ekk...kejar dgn mop kang

khai> kucing tu pakej berjemur kat ampai dgn tido

Uchi kay-f @hmad said...

smbg gelak lagi...bhahahahha...rambut nes mcm mop....hihihi

Pendamba Mawar said...

tido berdiri la

niesa said...

amboi seronok ye tah2 uchi seorang yang botak...muahahahah gelak guling2

Yatie Awang said...

eh eh...boleh apa bangun tido, rambut tetap mentain
caranya gunalah rejois...guna jari pun boleh hehehehe

Karimah Macho said...

kalo mcm tu, sy pon nak botakkan rambutlah . taklah mnyusahkan ..herm~

niesa said...

kak yatie> promote shampoo lg...

KM> bernazar keh ekekkek jgn mara

Uchi kay-f @hmad said...

hihihi gelak guling2 mcm bce novel golek tergelak hihihi <----geram betul masih x jumpe novel ni..

RinsyaRyc said...

okay, botak memang tak yah risau.. bhahahhaa

tieqa said...

kalo ikat tocang tinggi ok tak kak??hehe

niesa said...

bila tido xdigalakkan ikat rambut

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...