Pages

Sunday, December 4

Jalan shopping seorang diri


Assalammualaikum


Bila tiba hujung-hujung tahun ni ape yang best bagi orang perempuan....of cause lah YES Year End Sale....Seronok kan kalau citer bab shopping2 ni...perempuan memang tak boleh dipisahkan dengan shopping.Pantang ade SALE je .....serbu semua shopping mall.Berbelanja masa tengah sale ni memang ada kelebihannya sebab masa ni lah nak dapatkan harga yang murah sikit....kata orang nilah masanya kita bijak berbelanja.Tapi ada jugak yang tak suka berbelanja time sale sebab ramai orang tak nak bersesak-sesak.Of couse lah ramai orang sebab tengah sale kan....tapi itu terpulang individu.bagi saya berbelanja time sale memang berbaloi...barang yang harganya mahal pun kita mampu miliki.

Berbalik pada tajuk....shopping seorang diri. Berapa ramai yang suka jalan shopping sorang2 nih??
yang dah berkeluarga tu tak boleh elak la kan kenalah bawa si kecik....

Tapi yang single mingle ni mestilah nak keluar dengan kawan-kawan...tak best jalan sorang2....yela nak minta pendapat kan nak-nak masa nak pilih baju...ada jugak yang perlu ada teman ni untuk mengingatkan die supaya tak terlebih shopping....

Sebenarnya tak ada bezanya shopping seorang diri dengan shopping berteman ni...yang penting harus bijak berbelanja.

Bagi saya,bila jalan shopping sorang2 ni rasa bebas ....tak perlu tunggu orang...tak perlu siap cepat-cepat....tak kejar masa sangat....bebas berjalan masuk kedai itu kedai ini....tapi tak lah sampai borong habis satu kedai....kopaklah duit gaji....silap haribulan hujung bulan makan meggi.....hihihi





Mungkin dah bekerja ni kawan-kawan lain banyak komitmen..shift kerja tak sama....so tak dapat keluar sama-sama....sesekali tu jalan seorang diri tak salah....tapi tempat yang tak best nak pergi FOOD COURT...ermmm makan sorang-sorang mati selera....tapi kalau dah lapar peduli ape kan...nak malu ape bak kata fifi fairuz fuyoo aka jantan bin perkasa  makan lah jangan malu-malu ,kalau malu janganlah makan-makan...miahahahha

Tapi bila berjalan seorang diri ni perlulah berhati-hati terutamanya perempuan....jangan lah lalu kawasan yang sunyi-sunyi contohnya naik tangga yang tak ade orang lalu...naik lif yang tak ramai orang....bila parking kereta pastikan tempat yang selamat....kalau boleh janganlah parking kat basement yang paling bawah sekali...


peace.


9 comments:

RinsyaRyc said...

memang pun, dengan tahun barunya, krismas nya x lame lagik taun baru cina. ohohoho... saleesssss....

diana said...

dulu masa bujang selalu shopping sorang2 sebab tak ramai kawan..:P

HUDAJMAL said...

haha. betul2. sebab huda ni cerewet. kalau bwak org mesti asyik kena mmbebel je. tak de ketenangn. haha

Pendamba Mawar said...

ada souvinir untuk PM tka?

KaK LimAh Si SupiR said...

kalo kaklimah ske shopping dgn membe2..kitorg plak sekepala jns shopaholic..ahaha :P

niesa said...

rin>> ape lagi serbuuuu

kak diana>> kawan ade tp ramai da kawen...huhuhu

huda>> shopping sorang lg senang kan...pastu bebel kat diri sendr

Pm>> opss tak de la...^^

kak limah>>happy shopping...ape lagi serbu la tgh sale nih

Yatie Awang said...

niesa...akak tak suka shoping, letihhhh....kalau akak nak beli tak nanti sale, bila2 masa je akak beli kalau mahu...perempuan memang suka shoping ke??? ahaaaa

niesa said...

suke jgk la kak nak2 bujang2 nih...tak de komitmen lagi da kawin susah nak shopping2 hihi

tapi sy bkn shopaholic

khaifaiz said...

paling pantang kalau pi shopping... pantang tak beli barang...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...