Pages

Wednesday, December 7

Tulisan Doktor

Assalammualaikum


Bekerja dengan doktor ni kadang-kadang perlukan skill untuk memahami ape yang die tulis.Sebab itu adalah arahan atau pun plan die untuk memberi rawatan pada pesakit.Kalau tak boleh faham ape yang doktor tulis maka susahlah nak buat kerja....takut nanti salah tafsir...nanti lain yang di suruh lain yang dibuat.Jadi nak tak nak kenalah tanya balik....


Kadang tu tanye pun kena marah itu pun tak boleh faham ke...tak boleh bace ke...


Kalau tulisan dah macam cacing kerawit macamne nak paham bai....kang salah sape yang susah...in fact tulisan haruslah boleh dibaca dan jelas....


ni tulisan ke mee sanggul


saya faham doktor memang seorang yang tak ade masa...banyak kerja nak buat...semua nak rushing2....jadi bila tulis pun semua nak cepat....sampai dah tak nampak huruf dah....tulisan budak tadika pun boleh bace lagi...ahaks...^^

Anyway setakat ni tak banyak sangat berhadapan dengan masalah ni mungkin sebab dah biasa....kalau ade pun sikit-sikit je...tanye die balik....suruh die bace balik tulisan die sendiri....pastu kalau die tak boleh bace ape yang die tulis 'sound' baik punye..... " doktor lain kali tulis biar terang, jelas dan nyata sekian terima kasih...."


hehehe....


Tapi bukan semua doktor tulis macam mee sanggul....ada juga yang boleh tulis dengan baik...boleh dibace...walaupun nak cepat tapi tulisan maintain gitu......baik doktor lelaki mahupun perempuan...


eh! jangan tak percaya doktor lelaki kadang tulis lebih baik dari doktor perempuan...ni bukan bodek ek...bodek pun bukan dapat ape pun...


uncle gedek tulisan doktor memang hodoh tapi ade jugak yang hensem...tapi kadang-kadang tulisan bukan doktor pun hodoh jugak...hehe


peace





8 comments:

KaK LimAh Si SupiR said...

memg xpaham :P

RinsyaRyc said...

tu tulisan sanskrit kan?

khaifaiz said...

baca tulisan tu boleh mendorong untuk ketiduran

Syamimi Nazifa said...

betul2 . kadang2 satu apa pon tak paham :D

diana said...

masa mengandung dapat doktor perempuan yang tulisan cantik..
sekarang doktor gigi akak pun punye tulisan cantik dan boleh paham..doktor kat klinik yang akak selalu pi bila keluarga demam dan tak sihat pun tulisan nya sebijik2...

SpeakerSekolah said...

Ye x ye jugak,bile doktr je msti tlisan buruk..yg pling respect mcm mane la nurse buleh pham..ape ilmu mereke pakai ek?huhu

niesa said...

tak pakai ilmu pape pun yang penting tak buta huruf kikikiki

Uchi kay-f @hmad said...

nak bace ape tulisan mcm tu cik ness...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...