Pages

Friday, December 9

Untukmu Teman

Assalammualaikum


Semalam tengah boring2....bosan2 tu belek2 kejap majalah zaman sekolah dulu...zaman tak berapa nak matang...kan tiap2 tahun sekolah keluarkan majalah sekolah ...yang kita dok posing beramai-ramai 1 kelas dengan cikgu sekolah tu...pakai baju uniform...pakai baju ikut rumah sukan....aktiviti sekolah....macam-macam lagi lah kat dalam majalah tu..
ermm...rasanya da bertahun dah tak sekolah...rase dah tua pulak...ekekeke...



ni lah majalah nye yang vaugeh the bas....



selak punya selak tiba-tiba terbelek lah kat halaman Nukilan Pelajar...1 page tu die je konker....orang lain punye kena share die punye konker habis 1 page...sape punye ni...macam kenal jeh...hehe



nampak tak ????


dah nampak...it's me...saya punye la tu...

 Untukmu Teman
kelembutan pada warna biru 
lambang ketenangan 
namun ada kalanya diri ini
diulit kegelisahan
Tapi segalanya akan berakhir
ketika melihat ketenangan
di raut wajahmu
teman....
erti persahabatan yang sebenar 
amat payah untuk diungkapkan
cuma....
keikhlasan sebagai pembayangnya
insaf seandainya selama kita bersama
diri ini sering menyakiti hati kecilmu
maafkanku kerana terlewat
melafazkan kata-kata azimat itu
Teman...
cekalnya hatimu tabahnya jiwamu
menempuhi cabaran dan dugaan hidup
ketahuilah dirimu amat istimewa bagiku
walaupun kebahagian yang kukecapi tidak pernah berpanjangan 
namun kuterima segala kudratNya
kurelakan perpisahan ini selama-lamanya
dan kuredha dengan ketentuan dan ketetapan ilahi
akanku semadikan segala kenangan di lubuk ingatanku
terima kasih atas segalanya
hanya doa yang mampu kukirimkan
semoga tuhan memcucuri rahmat keatasmu....Nurul Ashikin 
al-fatihah

nukilan ini saya tujukan pada arwah sahabat saya sewaktu die bertarung nyawa melawan penyakit untuk meneruskan hidup suatu ketika dahulu.......kini 11 tahun dah pun berlalu...
katanya dulu dia nak jadi doktor saya nak jadi nurse...nak kerja sama-sama...tapi apekan daya Allah lebih menyayanginya.

sekian


2 comments:

SpeakerSekolah said...

teringat pulak zaman sekolah dulu..

Yatie Awang said...

Al-fatihah buat arwah

sukalah tu...ahaaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...