Pages

Wednesday, September 21

"...Nurse..." eeuuwww........

Sembang dengan kawan lama masa sama2 belajar dulu...dia tanye,

"Kau keje ape?"
"Nurse............."
"ooo........nurse.Tak geli ke....."

Aiyak!! aku da agak die akan respon macam nih....what do u mean by GELI....sebab cuci berak orang ke....???ni lah antara kerja yang mulia yang senang nak dapat pahala .....kenapa mesti geli ...hina sangat ke jadi nurse nih...mungkin tanggapan sesetengah orang yang masih kolot lagi yang ingat nurse ni kerja dengan benda2 yang kotor.....banyak lagi tugas2 yang nurse buat you all tak tau....cewahh^^

Cube fikir kalau tak ade nurse yang buat sape yang nak buat...tak kecian ke bila ada pakcik/makcik tua yang tak berdaya mengurus diri sendiri sedangkan ada anak2 yang datang tapi geli bila mak/bapa nya berak.....ada jugak suami/isteri yang bulat2 serahkan tugas mengurus pada nurse.....

Tapi tak dinafikan masih ade jugak anak2, suami/isteri yang nak uruskan ....cuma segelintir sahaja.
Memang itu salah satu tugas nurse tapi nurse hanya membantu....cube fikir jika mak/bapa kita yang sakit tu balik nurse akan ikut sekali ke...tak kan...jadi sama2 la membantu....bukan ke bantu membantu amalan mulia lagi berpahala!!




3 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

kagum pd mereka yg berkerjaya nurse ni!

***tetibe teringat pd nurse kat hos.ismail, terima kasih pd nusre tu sbb menjaga ayanhanda saya sebaek mungkin sampai hp nurse tu hilg...;(

niesa said...

awk tak tlg carikn ker

Uchi kay-f @hmad said...

tlg cari jugak.."pki mulut"..tak jumpe jugak! ;(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...