Pages

Monday, September 12

Awak takut darah...???


Teringat dulu masa interview nak masuk kolej....punyela takut...berdebar2.... ape la soalan orang nih nak tanye yek...tapi dalam mind da boleh agak da ...soalan standart....

 AWAK TAKUT DARAH???....

Haaaa.... kan betul memang soalan nih diorang tanye....of kos la aku akan jawab tak kalau tak, tak dapat ler masuk kolej....huhuhu

Tapi memang aku tak takut pun hehehe... bukan la nak riak....lagipun memang aku da prepare mentally yang kerjaya macam nih akan selalu berdepan dengan benda2 macam ni....

kalau takut darah maknanye ibarat kite takut dengan diri kite sendiri...Sepatutnya kita perlu  bersyukur bukannya takut sebab darah yang mengalir dalam badan kita tu la yang membantu kita hidup dengan membawa oksigen keseluruh badan dan menjadi perisai atau benteng pertahanan badan daripada jangkitan.

So, tak ade ape yang nak ditakutkan...yang sebenarnya orang bukan takut tapi mungkin geli dan sesetengahnya rasa nak pitam bila tengok darah yang merah, pekat, dan bau hanyir.Betul tak???.

memang tak dinafikan ade yang tak takut.Kalau semua orang takut pada darah, tak ade la orang nak derma darah....kan..kan..
Tapi kalau perempuan yang takut darah "tiap-tiap bulan" tu agak pelik la...hehehe.






1 comment:

Uchi kay-f @hmad said...

saya pun tak takut darah sbb sllu pukul nyamuk! hihihi

**mood swing-swang mean teda mood lah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...