Pages

Sunday, November 6

Tak boleh update

error...error..virus detected....

halamak...macamne nak update ni....

ok tipu je...tujuan sebenarnya tak dapat nak update sebab jari jemari da melecur akibat excited sangat memasak...buka tutup periuk habis kena wap panas...nah amekaw...sakitnya.Pedih.Menangis jap.Rasa nak potong je jari nih


sapu colgate

ok sebenarnya ni tindakan biasa kita buat kat rumah kan kalau melecur tak kiralah kena air panas ke atau wap panas...cara ni sebenarnya tak digalakkan pun....tapi sesetengah orang kata letak ubat gigi ok kan sebab ada rase sejuk-sejuk.

tapi nape saya buat jugak sebab dah tak tahan sangatnye pun adoi...




ni keadaan selepas kena lecur...ok yang ni baru betul.Apa yang saya buat mula-mula apabila terkena air panas lalukan tangan atau bahagian anggota yang terkena tu pada air paip selama yang boleh.Kemudian saya rendam dengan air sejuk atau ais.

sekiranya keadaan lecur yang teruk selepas rawatan dirumah telah dilakukan segeralah ke klinik atau hospital yang berdekatan.

Macam saya ni tak teruk sangat.Boleh tahan lagi...tapi pedih jugak la ditambah lagi sebelum kena lecur tangan da pijar sebab potong cili.Nasib baik la tangan kiri kalau tangan kanan......tak hupdate la bertahun-tahun.

Moralnya berhati-hati la tak kira dimana anda berada bukan di jalan raya sahaja tapi di dapur jugak.

sekian.










8 comments:

gedek! said...

type pakai siku....

hehehe

niesa said...

a'ah uncle jenuh ler menaip pakai siku...haha

RinsyaRyc said...

eii.. hati2 laen kali.. huhu. mesti saket~

aimie amalina said...

hayoooo
sungguh2 die masak
nasib cepat bertindak ye
hati2 ye =]

RinsyaRyc said...

hehe.. gi sini~ p

khaifaiz said...

masak guna sarung tangan la... safety first... hehehe

diana said...

mujur x melecur teruk..klu tak,kurang la hantaran kawen,,:p

niesa said...

rin> saket tao....hikhik

aimi> tq..

khai> baik xyah masak terus hehehh

diana> 4jari tu 40sen jeh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...