Pages

Wednesday, November 9

Bila lelaki bawa handbag


Adakah lelaki nampak romantik,caring,macho,cool....bla..bla..bla lagi bila membawa handbag girlfriend nya???....oh tidak...please lah......kenape saya cakap macam tu sebab bagi saya anda tak nampak macho pun...nampak auw..auw ade lah...lagi-lagi awak pakai sangkut kat bahu!!

memang tak dinafikan ade je yang tak segan... tak malu pun tolong bawa handbag girlfriend nye kan..kan..

Alasannya,

biarlah boyfriend aku romantik ...kau ade?
cian awek aku bawa berat-berat......
handbag besar...branded pulak tu bila lagi nak bawa....
biarlah kang kena ragut cian awek aku.....

***********

Jalan-jalan..time pergi dating tu tolong bawakan...esok-esok dah kawin beranak pinak nak tolong bawakan jugak ke....propa je.Sebelum kawin yela nak tunjuk caring romantik euuww..euuww.....

Tak pun masa pergi toilet yang "gegel" suruh "boboi" pegangkan sekejap beg tangan sementara tunggu....yang tak malu ok la kan..kan..ala sekejap je pun... yang malu haishh hilang macho...

Bercinta memang indah....
*****

tak pernah lagi saya tengok yang dah kawin bawakan handbag isterinya....sebab beg tangan perempuan akan bertukar seiring dengan usia.Tak percaya cuba tengok mak kita punya .... yang muda ni mungkin la beg comel dan cantik so tak malu sangat kan nak bawa.

bagi saya tak perlulah lelaki nak tolong bawakan atau disuruh bawakan...tapi kalau nak jugak suka hati la mak jemah oii...tak ade larangan pun...this is just my opinion...amboi speakang pulak...hehehehe

kalau nak bangkang pendapatan saya ni silakan...

peace....

sekian.


8 comments:

yen(toka ziizokukuto) said...

penah gak nampak,,perempuan mengandung,,suami tolong bawa handbag,,plus barang2 shopping hahaha,,lenguh owh

Pendamba Mawar said...

sy selalu je bawak handbag.. terutamanya law kuar ngan mak.. atau sepupu..:)

awek xd ag

diana said...

kalau nak suruh suami atau pakwe yang bawak henbeg baik tak payah bawak henbeg.tinggal kat umah..terutamanya masa shopping.suami akak dah pesan nak shopping jangan bawak henbeg.dah nak pegang barang lagi,nak bawak henbeg lagi..aih!

Yatie Awang said...

akak pun tak suka tengok lelaki buat macam tu, akak sendiri segan nak suruh suami akak bawa h/b hehehhe

ArulchelseA said...

sy pun de beg jugak nk bawak..cam ne nak bwk beg dia plak..kih kih kih

aimie amalina said...

hehhehee
stakat ni x penah suruh buat lagi sebab sendiri segan
kikiki =p

niesa said...

yen> alahai....bak kata kak diana nak shoping takyah bawa hehe

Pm> baguih no anak mak ni...

Kak diana> thumb up yeah...

kak yatie>hubby akk pun malu kot nak bawa heheh ...jgn mara gurau2 sayang..

arul> amboi kamoo nak bawa pun buleh sebelah beg kamoo sebelah beg die...larikkkk

aimie> saye pun segan ....rela bawa sendiri

ana raisya said...

huhu llki tu nak tolong makwe die tolong bwkn..biar la huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...