Pages

Saturday, January 28

SunRise @ Broga Hill

Assalammualaikum

Dah pernah pergi Broga Hill...hala tempat yang angkasawan negara amik wedding photoshoot tu....haa... tak pernah lagi...rugi tau tak pergi ....memang lah atas bukit ni tak ada ape2 tapi korang akan dapat menikmati permandangan yang....ohsem...OMG...tak terkata ....subahanAllah cantiknya...especially bila matahari terbit sambil angin sepoi2 bahasa sejuk menggigit-gigit sehingga ke tulang putih..heww...

Dah lama saya nak update pasal ni tapi tak berkesempatan..dah pergi Broga Hill ni beberapa minggu lepas...dan terasa nak pergi lagi...well mula-mula nak mendaki so excited tak sabar nak sampai atas...kalau datang awal2 pagi silalah bawa torchlight...kalau tak meraba-raba lah nak naik...tapi tu unuk keselamatan jugak lah...nak tengok jalan sebab kiri dan kanan ada batu..tunggul...gaung kecil...pendek kata buat persiapan dulu sebelum nak naik bukit...bawa barang yang perlu...

nak sampai sekejap je dalam 30-45minit tapi kalau banyak berhenti-henti esok pun tak sampai hahahah....

bila dah sampai puncak tu fuhh.... leganya....akhirnya sampai juga ...perut pun mula berbunyi-bunyi keluar lagu anuar zain (hahah.. propa lebih).....ape lagi roti buat bekal tadi ngap ler.....tapi ingat ok plastik makanan jangan buang merata kat atas bukit....bertanggungjawab sikit...dah makan tau nak buang kat ne kan...tong sampah tak ade kat sini so silalah jangan buang merata-rata...yang datang sini bukan orang tempatan je orang luar negara pun ada....so tunjukkan sikap pembersih sikit...

so, jom kita tengok sunrise..oh....ohsemnye....


sunrise

subahanallah

cantikkan...maaflah kamera cap itik muahahah

dah puas menikmati permandangan kat atas ni so masa untuk turun....sebenarnya turun lebih mencabar dari naik...agak bahaya sikit...kena hati-hati...silap langkah boleh jatuh masa ni lah rasa pentingnya bawa first aid kit.... Alhamdulillah adanya kawan-kawan, saling bekerjasama selamat juga turun....

walau pun kaki sakit...sengal2 hilang lepas 4 hari...jalan pun dah rupe orang kena sunat...tapi seronok sangat.Bukan selalu dapat keluar dengan kawan-kawan buat aktiviti macam ni...selalu keluar shoping...shoping...shoping...makan...makan...makan...sekali sekala buat macam ni bagus sekurang-kurangnya keluar peluh.

so siapa yang tak pernah pergi lagi weekend2 ni pergi okeh...jangan jogging atas katil je...hewhewhew...

peace




3 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

broga HIll? mesti menarik ni kan...!!

Niza Romli said...

sangat cantik. kat mana broga hill ni?? :P

niesa said...

kat semenyih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...