Pages

Tuesday, January 3

Bunga untuk awak

Assalammualaikum

(^_^)

Perempuan dan bunga adalah sinonim...ermmm betul ke??...yelah selalu kan bunga dihadiahkan dari lelaki kepada perempuan...kalau perempuan yang hadiahkan bunga pada lelaki memang jarang sekali lah...jarang sebab mungkin ada juga perempuan hadiahkan lelaki bunga...well...lelaki you guys suka bunga ke??...
OF CAUSE NO!!!....memang tak lah....

hahaha...tak nak ngaku lah tu...ZackZukhairi pun suke kaler pink ekekek..

Lelaki tak suka terima bunga tapi suka hadiahkan bunga ermmm.... maknanya suka bunga jugaklah tu...bezanya die rasa tak sesuai terima bunga....kalau bunga dah jadi kegemaran buah hati mesti lelaki tu berusaha nak bagi kan...sebab tau tu yang disuka...jadi secara tak lansung lelaki pun suka bunga...hahahaha tongang terbalik ayat...paham ke??? cam bangla cakap kan...kan..kan..


seriusly konfius ni bunga ape carnation ke daisy ke dua2 salah....hehe

Setiap bunga ada maksudnya...kalau nak bagi mesti tau warna ape yang sesuai dan bunga jenis apa....selain tu berapa kuntum bunga yang nak dihadiahkan pun ada maksud tersendiri contohnya 3 kuntum bunga ros merah bermaksud i lap u...eh silap maafkan hamba..maksudnya I Love You....kalau nak tau lagi boleh tanya florist...

ros merah..........> cinta dan kasih sayang
ros kuning.........> persahabatan dan persaudaraan
ros pink............> cinta rahsia
ros putih...........> cinta suci
carnation..........> mempersonakan sesuai untuk cinta yang sedang mekar
krisantimun.......> persahabatan
orkid................> cinta dan kecantikan sesuai untuk majlis tanpa ada sebarang maksud tersirat

bagi saya kalau dapat bunga mestilah SUKE...nak like banyak2...tapi bunga cepat layu...dapat sesuatu yang kekal...tak mudah rosak...layu..dan pecah tu lagi bagus...

ok peace.

12 comments:

khaifaiz said...

dah mcm pakar bunga plak yer...

niesa said...

tak le pakar share ape yang dibaca je...suke bunga jugak keh

Uchi kay-f @hmad said...

bunga matahari kekal mekar tak layu!

Yatie Awang said...

pandainya...dah jadi doktor cinta ke sekarang...dah tak nak jadi misi ek hehehe..
Kisah sedih:Jubah untuk Ibu

niesa said...

uchi...bunga matahari layu jugak...tp bunga kekwa @ crisantimum leh buat minum

kak yatie...sy masih jadi misi lg tp kadang dalam hati ada taman ekekeke

Uchi kay-f @hmad said...

eh bunge sume layulah klu tak disiramlah cik nes..same jugak kite akan "lemau" klu bgn pagi tak mandi..betul tak?oh ho ho..

psst,iyeke late ni penuh sastera,tak kot..itu namenye idea kurg tapi "keras hati" nk updated blog..hihihi..

Jasman said...

beli bunga mahal la...elok beli coklat...boleh mkn..heheh

Lia Irdelia said...

i love rose,,,

:)

Azlan Hasan said...

hehe..kalau cari bunga kristimun dan jumpa bleh tak ganti dengan air kristimum..hehehe

Regards,
-Strider-

aimie amalina said...

huwaaaaa
kenapa bunge lily x de
majuk2 lah macam ni :p


(dgn harapan ade org bagi bunge..hahhaahahahah)

jedi said...

aku xsuka sangat bunga...tapi orang umah cukup suka...

niesa said...

uchi...pengakuan yg jujur lg iklas..heheh teruskan update ye...mata da elok ke

jasman...nak coklat

lia...suke jugak...

azlan...boleh kot..heheh

aimi...jrg org bg bunga lily...sbb die ddk dlm air tp maksud xtau xabes menuntut ilmu lg hehhe

jedi...secara xlansung kamoo suke jgk kan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...