Pages

Wednesday, February 22

Surat cinta

Assalammualaikum

pernah dapat surat cinta tak?hikhik....ala...malu nak ngaku lettew...sorok muka bawah bantal .zaman dulu2 bercinta mana ada Fb,twitter,friendster sume bagai kan...jadi nak luahkan isi hati tu kena guna khidmat abang posmen....tu kalau cinta jarak jauh ....kalau dekat, rumah pun sekangkang kera upahlah posmen tak bertauliah 20sen...heheh....

surat cinta pertama saya of kos zaman sekolah...tu pun jenuh sorok2....kalau mak tau ada yang makan penyapu hewhew...tapi sayang dah tak simpan lagi...konon2 dulu berazam nak simpan itulah cinta sejati katanya....puihh lah...hahhahaampeh....

cinta babun kan mana nak tahan pun...last2 bagi la tong sampah simpan....kejam tak.....huhu mak tak kisah nok...

*************
apa perasaan dapat surat cinta?best ke?seronok?
mestilah best kan....seronok dan beronok-ronok....hati  berbunga2...kembang2.....terasa di awangan.


bila dapat surat cinta tak sabar nak baca...apalah yang si dia tulis ....wangi pulak tu...sebab bubuh bedak.....hahahhaha.betul tak...kan...kan..kan.nak baca terpaksalah tiup bedak dulu tak pun pakai je kat pipi....

tapi zaman sekarang ni tak payah surat2 lambat...nak pergi pejabat pos lagi ...nak letak setem lagi...dulu boleh lagi nak pakai setem 20sen...sekarang ni 60sen...baik massage je kalau setakat nak cakap
i lebiu...cepat,mudah dan padat.tambah lagi sekarang ni facebook....letak je status kat wall,
"awak..kite sayang awak ketat2"
bukan si die je komen ribu riban orang LIKE lagi....tangan didada mata keatas hahah
Sebenarnya menulis surat cinta ni ada sentimental value nye...ada kenangan terindah yang lain dari yang lain hanya kita dan si die je yang tahu isi kandungan surat tu...selain menunjukkan kesetian dan kesanggupan si dia yang susah payah je bersengkang mata memerah otak nak tulis surat berkajang-kajang...lepas tu pergi pejabat pos semata-mata nak pos surat cinta...hahah...
bagi pasangan yang dah berkahwin cer sesekali tulis surat cinta pada pasangan sambil2 tu mengimbau kembali zaman bercinta dulu...how sweet....

peace

11 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

"awak..kite sayang awak ketat2" <-----sgt lucu ayt ni..

cik nes pe kabor?

Yatie Awang said...

jujur akak cakap, akak tak pernah dapat surat cinta. masa sekolah atau lepas sekolah.. teruknya nasib akak waktu tu hehehe

niesa said...

pecah kaca pecah gelas
sudah baca harap balas..
pucuk selasih daun selasih
terima kasih terima kasih

Uchi...tq sihat2 saje
kak yatie....xdpt pun xpe asalkan suami akak sayang akak ketat2 hehe

LadyBird said...

lady pernah dpt time tgktan 5 :P..

first time dpt x baca pun sebab takut.. berhelai2.. lipat2 taruk bawah tikar getah dalam bilik.. skrg bile ingt balik bilik tu dah dimodified time lady kat universiti.. mesti org dh baca dan tolong hapuskan sblm ramai lg org tahu.. hihi

khaifaiz said...

hahaha... aku x melalui zaman begini...

Rashid said...

"awak.. kita sayang awak ketat-ketat"??? wowww romantisnya ..

" .. ketat-ketat, padat-padat .." hehe

Aine Ainun said...

Penah penah...n ada lagi surat2 tu;)

Niza Romli said...

dulu2 memang semua org penah hantar surat cinta camni..skrg tak da dah kot.

tp akk tiap kali besday cik abam, akk pos kad birthday tu kat rumah untuk cik abam wlupun hari2 jumpa kat rumah..hehe...saja bagi dia tegezuttt. hehe

Azlan Hasan said...

biasa batch 80an dan ke atas je merasa dapat surat cinta ngan bedak..zaman sekarang nie suma surat cinta electronic..hehee :)

Regards,
-Strider-

the puffy clouds said...

zaman skool dulu adalah..zaman sekarang rasanya budak2 xpakai surat da..mesti mesej atau kol terus ;)

BTW, do you love bags??

Bags! Bags! Bags! Bags! Bags! Bags! Bags! Bags!Bags! Bags! Bags! Bags! Bags! Bags!Bags! Bags!Bags! Bags! Bags! Bags! Bags! Bags!

Feel free to visit us at http://thepuffyclouds.blogspot.com All below RM 50!!! ^.^

Find us on Fb : The Puffy Clouds

Ujie said...

sekolah rendah..ada org bg surat cinta, tapi tak layan. tak kenal apa tu suka/cinta pun.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...