Pages

Monday, February 13

di suatu malam

Assalammualaikum

ape kabar semua?....alhamdulillah saya dah pun sihat sepenuhnya...dah sihat lama cume tak berkesempatan update cerita...sebenarnya lama dah nak cite pasal ni tapi sebab tak berani...takut pun ado...
haa...ermm....2 hari lepas kerja malam....ada seorang pesakit mengadu katanya nampak hantu....halamak...kecut perut den ni ha...nape la cakap macam tu malam2...nak buat keje pun tetibe jadi takut...penakut jugak aku ni

ini bukanlah first time sebelum ni pun pernah je ade pesakit kata nampak tapi saya anggap mungkin tak ada ape kot.....dalam hati sebenarnya dup..dap..dup..dap tapi malam tu die restless....mungkin terlalu takut...dia tak boleh nak cakap ape yang dia nampak tapi die tulis pada kertas katanya ternampak sesuatu...

kami semua tenangkannya dan cakap jangan takut dan berehat sebab mungkin kesan ubat lagi pun baru lepas operate....lepas tu ok sekejap....tengah malam dia nampak gelisah lagi...saya dan rakan sekerja datang...matanya asik melihat ke atas je sambil terbuntang2....saya letakkan yasin disebelahnya sebenarnya saya baca ayat kursi dalam hati lalu sembur padanya dengan harapan die tenang ...lalu bertanya ape yang di nampak...die kata tak ada ape2...tanya ada sakit ke semua tak ada...bila kami disebelahnya dia tenang sikit tapi bila kami pergi die mula resah gelisah....sepanjang malam macam tu...die tidur pun sekejap jaga sekejap tidur...ponin kepala dah...bagitau kat doktor, die pun dah penin kepala...

bila da masuk waktu subuh sekali lagi jadi ...kali ni kawan saya yang menjaganya datang dan bertanya.... dalam susah payah dengan gerak mulut die kata nampak poc_ _ _ .....Allahuakbar....nasib la hari mula nak terang dah...dah tenangkan balik die mula berehat dan tidur mungkin keletihan malam tu tak berapa nak tidur...

disebabkan tu saya balik kerja tidur dengan lampu yang terang benderang dalam bilik....hehehe.
sebenarnya cabaran kerja shif malam memang banyak kadang tu loceng panggilan berbunyi sendiri sedangkan tiada pesakit di katil ....macam2 lagi tapi kalau fikir yang bukan2 tak siap koje den...Alhamdulillah setakat ni belum nampak ape2 cume rase kehadiran "sesuatu" tu adalah ...

ape die "sesuatu" tu...heheheh "sesuatu" lah.....yang penting betulkan niat setiap kali pergi kerja...amalkan membaca doa semoga dipermudahkan segala kerja.

peace

9 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

dah sihat iyer?

penakut? jgnlah takut okeh..

..."ini tidak adil..ini tidak adil..bagiku.." <---tetibe je..^-*

niesa said...

dah sihat uchi...

bukan takut ....scarry je heheh

apo yang tak adil?...

tu diolog yuna je

Niza Romli said...

ish..tak takut ke niesa? ekeke

mmg seram kan lagi2 kalau ada pesakit camtu. kita plak yg terlebih dupdap.

niesa said...

nak berani sgt pon xboleh kite redha je kak...huhu

khaifaiz said...

seram plak den baco entri ni

diana said...

biasala tempat2 macam tu kan???yang penting kerja kita kena ikhlas..
abaikan semua cabran dan dugaan yang nak bagi kesan tak baik pada kerja kita..kan?/

Yatie Awang said...

wah...pengalaman menarik tu hehehe..

-gedek! said...

uncle pernah tidor di wad, mengharapkan misi comel datang ambik BP uncle ditengah malam

niesa said...

kak diana> betul tu setuju...

kak yatie>menarik tapi seram...

uncle> nnt sy dtg inject uncle hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...