Pages

Saturday, February 25

korang penah buat benda ni tak masa kecik-kecik dulu.....?

Assalammualaikum

Siapa rasa masa kecil-kecil dulu zaman paling adventure....
zaman masa kita kecil ni sebenarnya banyak benda nak di"explore"
semua benda kita nak cube..semua benda kita nak buat....
sebab sifat nak tahu tu menebal, membuak-buak, melebih-lebih....
mungkin salah satu daripada ni korang penah buat...
kalau tak penah buat tu, huhh.... korang ni tak best lah...(*_+)
yelah tak macam budak-budak sekarang ni tau main game je....
jom tengok ape yang korang penah buat....
  • buka tin milo dan ratah milo banyak-banyak
  • buka peti ais dan duduk kat dalam sebab panas
  • buka peti ais dan tutup perlahan-lahan sebab nak tengok lampu peti ais tutup
  • buka air paip lama-lama dan cube potong-potong air tengok putus ke tak
  • duduk depan kipas lepas tu cakap sebab nak dengar suara berubah
  • lukis orang lidi sebab tak tau nak lukis orang macam mane
  • letak tangan kat bahagian freezer ...tangan dah lekat pastu tarik balik...pastu ulang lagi sampai kena marah dengan mak
  • lukis burung bentuk V pastu buat garis pendek bawah V
  • main masak-masak guna daun...bunga...kayu...tanah...batu....
  • main solek-solek
  • pakai kasut tinggi mak dan jalan macam model
  • guna sikat untuk menyanyi sebab microphone non hado
  • telan air paip masa ambil air sembahyang dibulan puasa
  • main bedak dan tabur ke lantai
  • bila mak buat kek suke colet2 adunan kek sebab nak rasa
  • susun kusyen tinggi-tinggi lepas tu main lompat-lompat
  • rasa tahi hidung.....hihi yerrkkk masin kot...penah buat ke kome?...tak pelah simpan jawapan sendiri...kuikuikui
  • panjat pokok betik dan turun macam bomba turun tiang...ni paling best heheh...
  • main getah...zero point....
  • main batu seremban dalam kelas
haaa macam ne penah buat tak....kadang-kadang bila ingat balik.....
senyum sorang-sorang,hai....macam-macam perangai heheheh...

 peace



4 comments:

Yatie Awang said...

adalah sesetenagh tu yang di buat..hehehe kanak2 katakan..semua nak mencuba

LadyBird said...

hehehe.. ni mesti recall satu2 ni..

90% pernah buat..

Mia Adriana said...

pernah buat sume yg d taip..heeee

Niza Romli said...

main solek2 tu akk masih buat smpi sekarang..dah tua2 gini. hehe

panjat pokok betik tak penah..bukan lembut je ke batang pokok betik tu?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...